plhuruczus
Select your language:
-->
Illustration

Felkészítés végzett külföldi orvostan-hallgatók számára az orvosi diploma amerikai akkreditálásához szükséges vizsgára


A Kaplan Medical szervezet, amely az USMLE (United States Medical Licensure Exams) akkreditáló vizsgára való felkészítés egyik legkiemelkedőbb intézménye, már nagy számú diáknak és orvosnak segített kiváló eredménnyel letenni az orvosi akkreditáló vizsgát,és így folytatni az orvostudományok terén megkezdett szakmai karrier sikeres építését.

A Kaplan Medical megközelítőleg 40 éve nyújt segítséget a United States Medical Licensure Exams (USMLE) néven ismert vizsgasorozatra készülő hallgatóknak és gyakorló orvosoknak. E vizsgák elengedhetetlenül szükségesek az USA-beli rezidenskénti kórházi gyakorlatban való részvételhez, majd később az USA-beli orvosi praktizálási tanúsítvány megszerzéséhez.

A tanúsítványok megszerzéséhez vezető út

Minden olyan orvos aki szeretné megszerezni az Egyesült Államok területére vonatkozó orvosi praktizálási tanúsítványt, köteles letenni mind a négy United States Medical Licensing Exam® (USMLE) vizsgát

A végzett külföldi orvostan-hallgatóknak (International Medical Graduates – IMG) meg kell szerezniük a Végzett Külföldi Orvostan-hallgatók Oktatási Bizottságának (Educational Commission for Foreign Medical Graduates – ECFMG) tanúsítványát. Ahhoz, hogy az IMG megszerezze az ECFMG tanúsítványt, sikeresen le kell tennie az USMLE vizsgasorozat Step 1, Stept 2 CK és Step 2 CS vizsgáit. Amint az orvos megszerzi az ECFMG tanúsítványt, jelentkezhet rezidensként kórházi gyakorlatban való részvételre

Rezidensként kórházi gyakorlatban való részvétel az USA-ban

A rezidenskénti kórházi gyakorlat a külföldi végzett orvostan-hallgató által igényelt specializáció függvényében 3-8 évig tart. Ez fizetett posztgraduális program, amelynek keretén belül a részvevő rezidensek az adott USA-beli kórházban végzett munkájukért fizetést kapnak.

Az USMLE vizsgára felkészítő tanfolyamokat

amelyek struktúrája úgy került kialakításra, hogy megfeleljenek a hallgatók szükségleteinek,Live Lectures Courses (Élő felkészítő tanfolyam), Delux Prep Courses (Delux felkészítő tanfolyam) vagy kombinált Combo tanfolyam formájában vehetik igénybe a hallgatók.

Delux felkészítő tanfolyam (Delux Prep Courses)

Ez a lehetőség kombinálja az USA-beli élő előadássorozatokon való részvétel előnyeit a videofelvételes, saját tempónak megfelelő előadás-ismétlések rugalmasságával a Kaplan Centerek valamelyikében. Ez a tanfolyam élő előadásokat, az Ön által kiválasztott Kaplan Centrumba szóló több hónapos belépési engedélyt, valamint komplex vizsgaszimulálást is tartalmazó individuális képzési rendszert (Personal Learning System) tartalmaz.

Online Courses

Online prep courses

Felkészítő tanfolyamok a központokban (Center Prep Courses)

Azok a hallgatók, akiknek bármilyen okból kifolyólag nincs lehetőségük részt venni az élő előadásokon, igénybe vehetik a 150 észak-amerikai központunk bármelyikében, vagy a londoni Kaplan Centerben megszervezett tanfolyamainkat. Ezek keretén belül az előadásokon készült, megfelelő tanulási rugalmasságot biztosító videofelvételekhez fér hozzá. Ezek egyben azt is lehetővé teszik a részvevő számára, hogy azon szakterületekre összpontosítsa erejét, amelyeken jobb eredményeket kíván elérni.

Ez az egyénre szabott tanfolyam a tananyaghoz DVD adathordozókon kínál hozzáférést, továbbá individuális képzési rendszert (Personal Learning System) és komplex vizsgaszimulálást tartalmaz.

Élő felkészítő tanfolyamok (Live Prep Courses)

Ezek az előadások dinamikus és interaktív tanulási környezetet kínálnak, amelyben szakembereink a legrelevánsabb információkat, valamint a vizsga letételéhez szükséges tananyagot adják át. A rendkívül hasznos előadásokon kívül e tanfolyamok nagy előnye a szakemberekkel és kollégákkal kialakuló interakció. Élő tanfolyamokat jelenleg az Egyesült Államok és nemrég óta Kanada hét városában kínálunk.

Megjegyzés: Az USA-beli élő felkészítő tanfolyamokat kizárólag az Egyesült Államok területén élő rezidensek vehetik igénybe. A vízummal rendelkező hallgatók a centrumainkban megtartásra kerülő felkészítő tanfolyamokat, illetve a Delux felkészítő tanfolyamokat vehetik igénybe.

Kombinált tanfolyamok (Delux Courses)

Szerezze meg a leghasznosabb tapasztalatokat a kombinált Step 1 és Step 2 tanfolyamra való jelentkezéssel. Csak a legrelevánsabb tananyagokat fogja tanulni mind a Step 1, mind a Step 2 CK esetében, közvetlenül a végső vizsga jellegének megfelelő gyakorlati tantárgyak témakörei alapján összeállított tanrend szerint. Nem mellékes, hogy a kombinált tanfolyamra való beiratkozás esetén a legkedvezőbb árat kapja.

Tanfolyamainkat megtervezése során különleges figyelmet szenteltünk annak, hogy az USMLE vizsga során hatékony segítséget nyújtsanak a legjobb eredmények eléréséhez, valamint hogy releváns irányvonalakat nyújtsanak a rezidentura megszerzéséhez. Munkatársaink tapasztalt szakemberek, akik azért vannak itt, hogy a hallgatók számára biztosítsák a szükséges szakmai vezetést, és figyelmet, ami elengedhetetlenül szükséges az orvostudományok terén megkezdett szakmai karrier építésének további sikeres folytatásához. Tervezzen előre, és iratkozzon be már most

Az USA-beli praktizálás segít új szakmai tapasztalatokat szerezni egy multikulturális közegben, és végigvezeti Önt a szakmai álmai eléréséhez vezető helyes úton.